100% naturalne

Wegańskie

Źródło błonnika

Szybkie Danie bezglutenowe – Tajlania

Nowość
Bestseller

SKŁADNIKI

ryż brązowy wstępnie gotowany 79,7 %; ananas liofilizowany w kawałkach 2,8 %; suszone pomidory w płatkach, czosnek w płatkach, papryka mielona słodka, sól himalajska, cukier kokosowy BIO (cukier kokosowy, sok z owoców mangostanu), imbir suszony mielony, kolendra mielona, liście limonki kaffir cięte 1,1 %; suszony por w kawałkach, chili płatki, kurkuma, kardamon mielony

Gramatura: 181 g – 2 porcje

WARTOŚCI ODŻYWCZE na 100g/ml produktu

Wartość energetyczna kJ 1299 / kcal 307
Tłuszcz 2,8 g
KTN* 0,7 g
Węglowodany 62 g
Cukry 4,7 g
Błonnik 3,5 g
Białko 7,1 g
Sól 2,2 g

*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

OPIS

Bezglutenowy, pożywny i aromatyczny posiłek gotowy w 15 minut. To unikalna kompozycja na bazie brązowego ryżu, z suszonymi i liofilizowanymi warzywami oraz autentycznymi przyprawami nadającymi daniu niepowtarzalny tajski smak.

Sposób przygotowania:
1. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju.

2. Wsyp mieszankę i podsmażaj 30 sek. ciągle mieszając, aby wydobyć aromat przypraw.

3. Dolej 300 ml wrzącej wody i 150 ml mleczka kokosowego.

4. Gotuj przez 15 min na małym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu.

5. Najlepszą dekoracją dania będzie świeża bazylia tajska.

Gramatura: 181 g – 2 porcje