100% naturalne

Bez glutenu

Wegańskie

Szybkie danie bezglutenowe – Afryka

Nowość
Bestseller

SKŁADNIKI

ryż brązowy wstępnie gotowany 68,6 %, ziarno amarantusa, suszone pomidory w płatkach 5,4 %, kukurydza liofilizowana, cukinia liofilizowana, papryka mielona słodka 2,7 %, sól himalajska różowa, czosnek w płatkach, korzeń pietruszki w kawałkach, tymianek, płatki chili, goździk mielony, imbir mielony, kozieradka, pieprz czarny, kmin rzymski, ziele angielskie, kolendra, gałka muszkatołowa

WARTOŚCI ODŻYWCZE na 100g/ml produktu

Wartość energetyczna: kJ 1170 / kcal 276
Tłuszcz 2,8 g
KTN* 0,6 g
Węglowodany 54 g
Cukry 2,6 g
Błonnik 3,4 g
Białko 7,1 g
Sól 2,8 g
Mangan 0,359 mg (18%**)

*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

OPIS

Bezglutenowy, pożywny i aromatyczny posiłek gotowy w 15 minut. Unikalna kompozycja pełnowartościowego ryżu brązowego, amarantusa, suszonych i liofilizowanych warzyw oraz autentycznych przypraw, które nadają daniu afrykańskiego smaku. To nowoczesne rozwiązanie na dostarczenie organizmowi energii. Jest źródłem manganu i błonnika pokarmowego.

Sposób przygotowania:
1. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju.

2. Wsyp mieszankę i podsmażaj 30 sek. ciągle mieszając, aby wydobyć aromat przypraw.

3. Dolej 450 ml wrzącej wody i zamieszaj.

4. Gotuj przez 15 min na małym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu.

5. Najlepszą dekoracją dania będzie świeży tymianek.

Gramatura: 182 g – 2 porcje