100% naturalne

Wegańskie

Źródło błonnika

Szybkie danie bezglutenowe – Peru

Nowość
Bestseller

SKŁADNIKI

komosa ryżowa biała ( quinoa) 70 %, ziarno amarantusa 5,5 %, suszone pomidory w płatkach 5,5 %, cebula w płatkach, papryka mielona słodka 2,7 %, suszony czosnek w płatkach, sól himalajska, suszona marchewka w kawałkach, korzeń pietruszki w kawałkach, korzeń SELERA w kawałkach, kukurydza liofilizowana, suszony por w kawałkach 0,6 %, suszona natka pietruszki, papryka chili Mirasol (Capsicum baccatum var. pendulum), żółta papryka chili Amarillo (Capsicum baccatum var. pendulum)

WARTOŚCI ODŻYWCZE na 100g/ml produktu

Wartość energetyczna: kJ 524 / kcal 124
Tłuszcz 1,7 g
KTN* 0 g
Węglowodany 21 g
Cukry 2,7 g
Błonnik 4,6 g
Białko 4,4 g
Sól 2,2 g
Magnez 58,71 mg (16%**)

*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

OPIS

Bezglutenowy, pożywny i aromatyczny posiłek gotowy w 15 minut. To unikalna kompozycja na bazie quinoa, amarantusa, z suszonymi i liofilizowanymi warzywami oraz autentycznymi przyprawami nadającymi daniu niepowtarzalny peruwiański smak.

Sposób przygotowania:
1. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju.

2. Wsyp mieszankę i podsmażaj 30 sek. ciągle mieszając, aby wydobyć aromat przypraw.

3. Dolej 500 ml wrzącej wody i zamieszaj.

4. Gotuj przez 15 min na małym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu.

5. Najlepszą dekoracją dania będzie świeża kolendra.

Gramatura: 181 g – 2 porcje