100% naturalne

Źródło żelaza

Wegańskie

Szybkie danie bezglutenowe – Indie

Nowość
Bestseller

SKŁADNIKI

soczewica czerwona 79,4 %; suszone pomidory w płatkach5,6 %, suszona marchewka w kawałkach, suszona cebula w płatkach, suszony czosnek w płatkach, groszek liofilizowany 1,7 %, sól himalajska, czosnek mielony, curry (kmin rzymski, kolendra, kozieradka, koper włoski, GORCZYCA, chili, kurkuma, liść laurowy, liść curry suszony, czosnek mielony, goździki, anyż, sól), korzeń pietruszki kawałki, kmin rzymski mielony, kolendra mielona, cynamon, GORCZYCA ziarno, pieprz czarny, chili płatki, kozieradka mielona

WARTOŚCI ODŻYWCZE na 100g/ml produktu

Wartość energetyczna: kJ 1299kcal 307
Tłuszcz 2,8 g
KTN* 0,7 g
Węglowodany 62 g
Cukry 4,7 g
Błonnik 3,5 g
Białko 7,1 g
Sól 2,2 g
Żelazo 6,304 mg (45%**)
*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

OPIS

Bezglutenowy, pożywny i aromatyczny posiłek gotowy w 15 minut. To unikalna kompozycja na bazie soczewicy, z suszonymi i liofilizowanymi warzywami oraz autentycznymi przyprawami nadającymi daniu niepowtarzalny indyjski smak.

Sposób przygotowania:
1. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju.

2. Wsyp mieszankę i podsmażaj 30 sek. ciągle mieszając, aby wydobyć aromat przypraw.

3. Dolej 400 ml wrzącej wody i zamieszaj.

4. Gotuj przez 10 min na małym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Odstaw na 5 minut.

5. Najlepszą dekoracją dania będzie świeża kolendra.

Gramatura: 176 g – 2 porcje