100% naturalne

Wegańskie

Bez konserwantów

Pizza bez glutenu – gotowa mieszanka

pizza bez glutenu
Nowość
Bestseller

SKŁADNIKI

mąka bezglutenowa z sorgo, skrobia ziemniaczana, mąka z komosy ryżowej ( quinoa), cukier trzcinowy, zakwas ryżowy w proszku (mąka ryżowa, kultury bakterii mlekowych), drożdże suszone, błonnik Psyllium ( Babka jajowata), sól himalajska, błonnik ziemniaczany, koncentrat białka bobu.
Produkt może zawierać gorczycę, sezam.

WARTOŚCI ODŻYWCZE na 100g/ml produktu

Wartość energetyczna kJ 1491 / kcal 353
Tłuszcz 2,7 g
KTN* 0,6 g
Węglowodany 67 g
Cukry 6,7 g
Błonnik 8,1g
Białko 11 g
Sól 2,2 g
Magnez 89,2% mg (24%) **

*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

OPIS

Pizza Livity to nie tylko smak i chrupkość, którą w pizzy uwielbiasz, to też pełnowartościowy i bezglutenowy skład. Gotowa mieszanka opracowana przez dietetyków to przepis na prostą i pyszną pizzę. Przygotowane ciasto wystarczy
posmarować sosem pomidorowym, posypać serem i dodać ulubione składniki.

Sposób przygotowania:
1. Do miski wsyp mieszankę, dolej wodę, olej i wymieszaj składniki drewnianą łyżką lub robotem, aż do uzyskania jednolitej masy (lekko klejącej się do rąk).

2. Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 45 minut. Nagrzej piekarnik do temperatury 250 °C (góra-dół, bez termoobiegu).

3. Na papierze do pieczenia uformuj z ciasta 2 okrągłe placki o grubości ok. 4 mm. Jeśli ciasto będzie się kleiło, nasmaruj dłonie lub wałek oliwą. Placki razem z papierem przełóż na blachę do pieczenia. Posmaruj sosem pomidorowym, posyp serem i dodaj ulubione składniki.

4. Pizzę piecz przez ok. 7 minut i 30 sekund, na najniższej półce piekarnika. 

Gramatura: 250 g lub 1250 g