Bez glutenu

Bez barwników

Bez dodatku cukru

Gofry bez glutenu – gotowa mieszanka

Nowość
Bestseller

SKŁADNIKI

mąka bezglutenowa (z komosy ryżowej [quinoa] 39,9 %, kukurydzy, ryżu), skrobia ziemniaczana, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, koncentrat białka bobu 1 %, sól himalajska biała. Produkt może zawierać gorczycę i sezam. Zawiera naturalnie występujące cukry

WARTOŚCI ODŻYWCZE na 100g/ml produktu

wartość energetyczna 1530 kJ / 362 kcal
tłuszcz 3,9 g
w tym KTN 0,7 g
węglowodany 69 g
w tym cukry 3,0 g
błonnik 5,4 g
białko 9,9 g
sól 0,36 g

*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

OPIS

Chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku. Dzięki dużej zawartości mąki z quinoa mają wyjątkowy, lekko orzechowy aromat. Odpowiednio dobrane składniki mieszanki i receptura przygotowana przez dietetyka to gwarancja udanych, pysznych i pełnowartościowych gofrów. Przygotuj je na słodko lub słono.

Sposób przygotowania:
1.Do mieszanki dodaj 2 jajka, 200 ml wody gazowanej, 400 ml mleka kokosowego 5-7%, 60 g cukru  i całość wymieszaj łyżką do uzyskania jednolitej masy.

2. Rozgrzej gofrownicę i posmaruj ją niewielką ilością oleju. Ciasto wylej równomiernie i piecz do uzyskania złocistego koloru gofrów.

3. Gofry możesz podawać z ulubionym dżemem, owocami lub kokosową bitą śmietaną.

Gramatura: 250 g – 8 sztuk