100% naturalne

Bez glutenu

Źródło błonnika

Brownie bez glutenu – gotowa mieszanka

Nowość
Bestseller

SKŁADNIKI

cukier kokosowy BIO 45 % (cukier kokosowy, sok z owoców mangostanu), mąka z amarantusa 33,8 %; czekolada w proszku 13 % (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (z SOI), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu alkalizowane 4,8 %, substancja spulchniająca: węglany sodu

WARTOŚCI ODŻYWCZE na 100g/ml produktu

Wartość energetyczna kJ1683 / kcal 399
Tłuszcz 6,9 g
KTN* 2,8 g
Węglowodany 72 g
Cukry 42 g
Błonnik 7,1g
Białko 8,9 g
Sól 0,01 g
Wapń 189,4 mg (24%)**
Magnez 58,4% mg (16%) **
Żelazo 7,49 mg (54%)**

*KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

OPIS

Mocno czekoladowe brownie na bazie mąki z amarantusa jest źródłem żelaza, magnezu, wapnia oraz błonnika. Zawartość cukru kokosowego sprawia, że ciasto ma delikatną karmelową nutę. A wszystko to sprawia, że bezglutenowe słodycze mogą być pyszne.

Sposób przygotowania:

1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 °C (góra-dół, bez termoobiegu). Formę do ciasta nasmaruj tłuszczem.

2. Do miski wbij jajka, wlej wodę i olej. Mieszaj mikserem na wysokich obrotach przez 1 minutę (do uzyskania lekko puszystej masy). Wsyp zawartość opakowania i całość miksuj na wolnych obrotach przez kolejną minutę.

3. Masę wylej do formy i piecz 40–50 minut. Brownie jest gotowe, gdy włożona w ciasto wykałaczka jest sucha.

Gramatura: 275 g / 16 porcji